ZOOO 4+

De Iraanse regisseur Ehsan Rahimi Tembi opent ons nieuwe theaterseizoen met ZOOO.
Een voorstelling als een aanmoediging om met elkaar te leven.
Vertrekkende vanuit een oud Perzisch spel waarbij je adem uiteindelijk bepaalt wie er wint boetseert Ehsan een beeldrijk verhaal waarbij de natuur en de vaak dagelijkse gebeurtenissen zoals de zonsopgang, het zingen van vogels en vooral de stilte elementen worden waarbij mensen elkaar kunnen opzoeken. Deze voorstelling is een oproep voor een zoektocht naar vriendschap in een land dat niet het jouwe is en het kijken naar de natuurlijke schoonheid die in je omgeving aanwezig is.
Samen met de Iraanse actrice Nastaran Parchizadeh ontwikkelt Ehsan dit prachtig woordeloos verhaal voor iedereen vanaf 04 jaar onder de vleugels van HETGEVOLG.

 

HETGEVOLG wil op korte termijn op een organische manier producten laten ontstaan die zich ontwikkelen uit een creatieve spontaneïteit, veeleer dan uit een weloverwogen planning.
Daarom het verhaal van Ehsan.

“Ehsan is een Iraans politiek vluchteling. Een regisseur die vanuit een stad met miljoenen inwoners in deze streek is geland. “Dit is goud.”, wijst hij naar de hemel waar regendruppels de kasseien van de Otterstraat masseren. Via een traject van de VDAB is hij in mijn huis terecht gekomen. Hij vraagt wat hij moet doen en kijkt rond in de bureauruimte die we aan het herinrichten zijn. Ik zeg hem dat theatermakers in dit huis theater moeten maken. Drie dagen later neemt hij mij en mijn team, zijn vrouw en kinderen en zijn begeleider van de VDAB mee op een visuele trip. En het is prachtig. Als een kind ben ik verwonderd over hoe hij de groef van zijn bestaan tot leven brengt. Adembenemende eenvoud gaan hand in hand met een wereldse visie. Hij heeft een fundamenteel engagement. Een engagement dat we als kunstenaar meer dan ooit nodig hebben. Het gaat erover dat je met je hart en ziel dit vak wil uitoefenen. Hij wil zo graag creëren en delen waar zijn passie ligt. Mijn hart slaat over en samen met zijn begeleiders zoeken we naar een manier om zijn passie waar te maken. Hij maakt nu deel uit van mijn huis. Hij opent mijn wereld. Zijn verwondering is mijn verwondering en die verwondering koester ik elke dag.
Dankzij het OCMW van Geel en VDAB kunnen wij Ehsan nu omarmen en koesteren.”
Stefan Perceval.

Regie: Ehsan Rahimi Tembi
Spel: Nastaran Parchizadeh

foto’s: Kris Dewitte

[metaslider id=695]