STILLE HELDEN

Stadstoeren festival Turnhout

 

Voor deze eerste editie van het Turnhoutse stadsfestival kijkt HETGEVOLG samen met zijn vaste Hartenspelers terug op een tijd waarbij we niet mochten samen zijn. Een tijd waarbij deze spelers elkaar zagen zonder elkaar te zien. Een tijd waar eenzaamheid de maat aan gaf. Een tijd die als een mes groeven trok in harten en zielen. Een tijd waar we allemaal Helden waren, Stille Helden die dagdagelijks kleine overwinninkjes deden op datgene wat onoverwinbaar leek. Ook ras actrice Chris Lomme liep door diezelfde tijd samen met onze Hartenspelers.

Stille Helden is een productie van HETGEVOLG voor het Turnhoutse Stadsfestival ‘21
Spel: Chris Lomme en onze Hartenspelers
Regie: Stefan Perceval
Technische ondersteuning: Kris Auwers

 

#stadstoeren2300

Wie zijn onze Hartenspelers?

HETGEVOLG vertrekt vanuit het rotsvaste geloof dat elke mens ergens binnenin een kracht heeft die hem kan helpen opnieuw zijn plaats in de samenleving op te eisen/in te nemen.
De enige voorwaarden zijn een juiste bedding (geloof & vertrouwen) en een brede toegangsdeur (de kunsten).
Hierdoor bereikte HETGEVOLG in de loop der jaren een zeer ruime groep mensen die allemaal op de een of andere manier tussen de (te grote) mazen van het maatschappelijk vangnet vielen.
Een groot deel van hen konden we een nieuw perspectief bieden waardoor hun leven op verschillende vlakken (emotioneel, sociaal, lichamelijk) een positieve wending kreeg. Dit zijn onze Hartenspelers.

 

Wie is Chris Lomme?

Een grande dame van het Vlaamse theater waar liedjes over bestaan maar evengoed iemand die heel eenzaam kan zijn.