Sterren van verwondering

Regisseur Ehsan Rahimi Tembi maakt samen met jongeren van FEDASIL Arendonk een nieuwe voorstelling: ‘Sterren van verwondering’. Als inspiratie namen ze hun eigen leven; de sporen die ze meedragen uit hun land van herkomst en hoe ze dagelijks proberen om het land van hier te begrijpen. ‘Sterren van verwondering’ werd speciaal gecreëerd voor de cultuurdagen van het Ministerie van Onderwijs. Op deze dagen maken meer dan 2000 toekomstige leraren kennis met wat cultuur voor je kan betekenen.

HETGEVOLG geeft ‘de ander’ een gezicht met een verhaal en wordt daardoor benaderbaar. Door de kunsten te gebruiken als hefboom zien we de gelijkenissen en de verschillen met de ander.

Het theatermaken geeft de deelnemers van de projecten de mogelijkheid om lijnen te trekken vanuit hoe zij nu in het leven staan, naar een punt dat ze willen bereiken. De personages, teksten, beelden en situaties uit de stukken die ze spelen, vormen hiervoor het kader. Vanuit het spelen gaan ze een verbinding aan met de dagelijkse leefwereld en vice versa. Samen met FEDASIL zetten we een langdurig traject met jongeren op waar een positief zelfbeeld centraal staat.

De cultuurdagen gaan door op maandag 24 en dinsdag 25 oktober. Sterren van verwondering is ook nog op 18 & 19 november om 20:15u en op 20 november op de Kinderkunstendag te zien in HETGEVOLG.