Petrus en den Doodendraad 16+

HETGEVOLG herneemt deze succesproductie vanaf september 2016!

– “een magistrale Jo De Meyere” (Knack Focus)

– “theater om van te snoepen” (GvA)

– “Zo bereikt Stefan Perceval het effect van een nieuwe trainer bij een gestrande voetbalclub. Als Petrus en den Doodendraad het visitekaartje wordt van wat Het Gevolg onder zijn artistiek leiderschap voortaan zal presteren, speelt het Turnhoutse theater binnenkort play-of 1.” (De Standaard)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten door een elektrische draad (een soort ijzeren gordijn avant la lettre). Bepaalde leefgemeenschappen op de grens werden op die manier van mekaar gescheiden met vaak grote sociale en emotionele gevolgen. Tegen de achtergrond van dit historische gegeven speelt ‘Petrus en den Doodendraad’.

De oude Petrus blikt terug op zijn leven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een passionele liefde tussen Petrus en Marie werd gedwarsboomd door koppig toeval, een reeks verschrikkelijke gebeurtenissen, een dodelijke draad en een wereldoorlog. Hoe komt een man uit zoveel gruwel tevoorschijn, waarmee houdt hij zich staande? Een leven lang vastklampen aan een onvervuld verlangen, verdwaald in het verleden.

Een tragische love-story op de grens waar ooit den draad stond, die dorpen in tweeën sneed, waar smokkelaars aan bleven plakken, die een verloving tot een vierjarig bestaan veroordeelde.

Een voorstelling over hoe zelfs 2.000 volt de liefde niet kan stoppen. Integendeel.

Tekst: Guido Van Meir
Regie: Stefan Perceval
Spel: Jo De Meyere, Marit Stocker
Scenografie: Niek Kortekaas
Kostuums: Chris Snik
Fotografie: Kris Dewitte

Invalid slider ID or alias.