OP AFSTAND

 

We speelde een voorstelling van Rood (of waarom pesten niet grappig is) en  na het applaus kregen we het bericht dat we niet meer mochten spelen. Het was abrupt gedaan. We moesten in quarantaine en ver bij elkaar uit de buurt blijven.
Hoe moeten we nu voort?
Hoe kunnen we onze stemmen niet laten verstommen?
We zoeken elkaar wekelijks een paar keer op, op afstand. En dan bespreken we hoe de dagen zijn. En voor je’t weet zijn we een voorstelling aan het maken, “Op afstand”.
Deze dagen in quarantaine doen ons vragen stellen, ons anders verhouden, ons door elkaar schudden maar ze krijgen ons niet klein. Want wij hebben iets kostbaars opgebouwd, namelijk dat wie we zijn en wat we vertellen heel waardevol is en dat we dat door elkaar geschud en die vragen graag delen. En toen hadden we ineens ne primeur! Want wij maken de eerste participatieve theatervoorstelling online. Dat heeft ons nog niemand voor gedaan! Want zo zijn we. Wij, de Hartenspelers van HETGEVOLG gaan door, op afstand en het gaat schoon worden want elke week zetten we stappen. Niet heel ver maar ver genoeg om u straks weer van uw sokken te blazen, op afstand.