Madame Rosa

 

« Naar ‘La vie devant soi’ van Romain Gary (Emile Ajar) © Mercure de France, theaterrechten beheerd door Les Editions Gallimard »

 

Chris Lomme, Marit Stocker en onze Hartenspelers spelen MADAME ROSA.

Vijftig jaar speelt Chris Lomme een prominente rol in het Vlaamse theater.

Bij HETGEVOLG viert ze dat jubileum met een mooie hoofdrol in Madame Rosa in een regie van Stefan Perceval. De voorstelling is een toneelbewerking van het boek La vie devant soi, dat vooral bekend is door de gelijknamige film met Simone Signoret uit de jaren zeventig. Madame Rosa is een oude Pools-joodse vrouw die in Parijs ooit als tippelaarster werkte, in de oorlog naar Duitsland werd gedeporteerd en na de oorlog voor kinderen van prostituees zorgde. Aan het einde van haar veelbewogen leven zijn al die kinderen de deur uit. Ze verlangt er naar nog één keer haar lieveling te zien, Momo. Een kind die ze als haar eigen zoon groot bracht.

HETGEVOLG werkt met heel kwetsbare mensen; mensen in armoede, mensen die op de vlucht zijn, mensen die om welke reden dan ook hun eigenwaarde hebben verloren. Ook zij spelen met hun eigen verhaal mee in deze MADAME ROSA die laat zien hoe mensen plezierig samen kunnen leven ondanks al hun verschillen.

Madame Rosa is een moreel appèl op solidariteit. ‘Het is noodzakelijk om lief te hebben’, zijn de laatste woorden in deze voorstelling.

Spel: Chris Lomme, Marit Stocker en onze Hartenspelers.
Regie: Stefan Perceval
Decorontwerp: Jan Strobbe
Lichtontwerp: Marcel Visser
Kostuum: Mieke Vermeiren

Lees hieronder hoe Chris Lomme de voorstelling ervaart en waarom ze ambassadrice is geworden van HETGEVOLG.
Klik op één van de afbeeldingen om het interview te openen.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.