LOST BOYS

This is not the Peter Pan story. This is not a J.M. Barrie biopic.

J.M. Barrie zal altijd bekend staan als de schrijver van Peter Pan. Tot aan zijn dood is hij aan het stuk blijven schaven. Het is onlosmakelijk met zijn leven verbonden. Wie hij was en wat hij meemaakte stond in permanente dialoog met dit verhaal. J.M. Barrie is Peter Pan, is Wendy, is de verloren jongens. J.M. Barrie wilde niet opgroeien, hij wilde in een Neverland wonen, hij verkoos zijn fantasie boven de realiteit. En tegelijk ook niet. Eigenlijk was het enige wat hij echt wou: een gezin. Vader zijn. En een moeder hebben. Beminnen en beschermen. En bemind en beschermd worden. Maar zoals hij zelf schreef over zijn titelpersonage was dit ‘the one thing from which he will forever be barred’.

Kun je jezelf in fantasie verliezen?
Is de realiteit sterker dan de verbeelding?
Hebben we niet allemaal nood om af en toe weg te vluchten, naar Neverland of Wonderland of hoe de schuilkelder ook heet?
Biedt kunst fundamenteel troost?
Of is het slechts een pleister op de wonde?

Met het leven en werk van Barrie onder de arm creëren Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman een voorstelling over de (on)macht van verbeelding en over – hopelijk – een beetje troost.

 

van en met: Evelien Bosmans, Joke Emmers, Thomas Janssens en Matthias Meersman en de ‘lost boys’ coach: Stefan Perceval techniek: Kris Auwers, Ali Al-Attar en Inge Goosens kostuums: Tine Deseure productiebegeleider: Caroline Lambrechts

De ‘lost boys’: Hassan Tawakoli, Waisuddin Muradi, Marzia Mahboobi, Aurezo Mahboobi, Arif Tajik, Amir Karimi, Naqibullah Yaqoobi, Farzad Faizi, Mathis Struyf, Lore Verhoeven, Saar Van Gorp, Floris Xhenseval, Anouck Van Tulden, Yaqien Bouhbaka, Jef Perceval, Tom Bernaerts, Roxanne Mees, Younes El Yakhloufi, Storm Vervloet

Productie: HETGEVOLG en B12 ism de Provincie Limburg, de Arenbergschouwburg, C-Takt Genk Neerpelt en Viazuid

 

trailer LOST BOYS