Kleine Koning December

8+

“… ach, weet ik veel. Zo is het leven. Het leven begint ’s avonds, als je in slaap valt. ’s ochtends, als je wakker wordt, pauzeert het even. Jullie moeten het slapen wakker worden noemen en het wakker worden slapengaan.”

Stefan Perceval bewerkt het sprookje Der kleine König Dezember van de Duitse schrijver Axel Hacke. Hij maakt er een theatervertelling voor kinderen vanaf 6 jaar van over het kind in elk van ons (en over de kunst om dat nooit te verliezen).

Koning December II is niet groter dan een vinger. Niet omdat hij pas geboren is. Nee, hij is al erg oud. In zijn land word je namelijk groot geboren met alles wat een volwassene weet en word je alsmaar kleiner en weet je alsmaar minder. En hoe kleiner je wordt, hoe meer je vergeet. Op een kinderstoel deelnemen aan een zakenlunch, dat kan natuurlijk niet. Dus wanneer je echt oud en echt klein bent, moet je lekker niet naar school, mag je bang zijn voor een schaduw onder je bed en dromen als je naar de wolken kijkt. Kortom, je mag genieten van een heerlijke kindertijd.

Koning December II woont in de muur van de verteller van dit verhaal. Samen filosoferen ze over wat het betekent om klein te zijn en hoe dat voor elk van hen anders is. Ze vertellen elkaars dromen en verlangens waarbij fantasie en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Stefan Perceval maakte in het verleden vele kinder– en jongerenvoorstellingen. Voor HETPALEIS werden “Wortel Van Glas”, “U bent mijn moeder” en “Prookjes” door critici en publiek enthousiast onthaald. Perceval slaagt erin om concrete en actuele thema’s om te zetten in een voor kinderen en jongeren herkenbare theatertaal. Acteur VIC DE WACHTER speelt zowel de verteller als de koning en brengt met zijn warme vertelstem elk publiek in beroering.

“Als ik heel klein ben, word ik piloot!”

bewerking en regie: Stefan Perceval
scenografie: Jan Strobbe
spel: Vic De Wachter
productie van HETPALEIS & HETGEVOLG
huisfotograaf: Kris Dewitte

[metaslider id=1163]