KIP 8+

8+

Het is een meisje.
Een opgewekt kuiken.
Op haar kamer.
De deur staat op een kier.
Net genoeg kier voor moeders nieuwsgierige ogen.
Ze speelt van Mr. Bean.
Ze danst van J’ aime la vie.
Ze zingt van Kinderen voor Kinderen.
‘Hoe is jouw naam?’ vraagt ze
‘Hoe is ’t?’
Haar vuist, alcoholstift of wc-rol de micro.
Open, onbevangen en curieus naar ’t antwoord.
//
Als dons pluimen worden, zing je dan nog J’aime la vie?

Theatermaker en acteur Nelle De Maeyer maakt KIP. Een eerlijke en oprechte voorstelling waarin ze zichzelf binnenstebuiten keert.
In KIP ontmoet ze zichzelf en u.
Hoe is ’t?

Nee, écht. Hoe is ’t?
We bestaan maar door de ander.

Nelle De Maeyer laat zich triggeren door The Cosmopolitan Chicken Project van beeldend (kippen)kunstenaar Koen Vanmechelen. Een kunstwerk dat sinds 1999 in de maak is en voortdurend op zoek gaat naar de ontmoeting, naar de ander. Een ode aan het leven. Aan beweging.

Eerder maakte Nelle De Maeyer de familievoorstelling Straks is nu gedaan en speelde ze vol overgave een kapot gepeste jongen in Juul in een regie van Stefan Perceval.

concept, tekst en spel: Nelle De Maeyer
coach: Stefan Perceval
dramaturgie: Bram Verschueren
scenografie: Berten Vanderbruggen en Lies Van Loock 
beeld: Kris Dewitte

Nelle De Maeyer richtte Vanelle, Woorden en Daden voor Koters en Dromers op in december 2010. De nood en goesting waren onuitstaanbaar groot om terug te spelen, te creëren en te vertellen. In de woordrichting in het Deeltijds Kunstonderwijs begeesterde ze tot dan haar leerlingen met de speelmicrobe.
Vanelle maakt familietheater. Geborgenheid, herkenbaarheid en verwondering zijn sleutelwoorden in haar voorstellingen! Maar vergeet nooit achterom, voor u, naast u en in u te kijken en -misschien- te zien.