GAAF - CAW

Elke mens wordt op diverse momenten geconfronteerd met de complexiteit van ons bestaan: van geboren worden, van peuter naar kleuter, van kleuter naar kind, van kind naar jong-volwassene, je eerste lief, je eerste lief verliezen, volwassen worden, werk zoeken, werk vinden, werk verliezen, kinderen krijgen, uw kinderen zien vertrekken, ouder worden, bang zijn om te sterven, …

Al deze existentiële momenten gaan gepaard met angst, schrik maar ook hoop en kracht. We hebben nood aan verhalen tijdens al deze momenten om de grip of greep op ons leven te behouden. HETGEVOLG gelooft in de kracht van de verbeelding, van de leugen, van de overdrijving, van de fantasie.

GAAF , een samenwerking met CAW, is een traject dat de verhalen volgt van 9 kwetsbare jongeren. GAAF vertrekt vanuit de mens die er staat, op het toneel. Niet vanuit een theorie of een methodiek, maar vanuit de mens. Met een onvoorwaardelijk geloof in het talent en elke mens en de mogelijkheid dat te ontwikkelen.

GAAF gebruikt de kracht van theater om mensen niet enkel als toeschouwer maar ook als acteur de kans te geven aan zelfontplooiing te doen. Dit project vertrekt vanuit de persoonlijkheid van de acteurs. Vanuit hun leven, hun vragen, hun dagelijkse gevecht met de werkelijkheid.

Want de relatie tussen verbeelding en werkelijkheid is niet exclusief voor het theater. Het is één van de grootste existentiële kwesties waar we mee af te rekenen hebben, ook in het leven.In welke mate zijn we oorspronkelijk onszelf? En in welke mate zijn we gewoon geconditioneerd door onze omgeving? Wanneer ben je oprecht en wanneer ben je aan het liegen?

Kun je wel zonder leugen leven?

 

HETGEVOLG in samenwerking met CAW