DON QUICHOT 14+

DON QUICHOT speelt op 29 & 30 november 2017 en 2 februari in HETGEVOLG om 20u15. Klik op de knop om direct uw kaarten te reserveren. Scroll naar beneden voor de volledige speellijst.

Wilt u komen kijken met uw klas?
Scroll naar beneden voor alle data van de schoolvoorstellingen of vraag meer info aan Ingrid.

Liefde is een schaduw.

De waarheid is het enige wat een mens nodig heeft.
Maar in het hoofd van Don Quichot niet.
Zijn waarheid is anders.
Zijn waarheid is Dulcinea.
Voor haar krabbelt hij recht na elke verloren slag.
Voor haar vecht hij met zijn fantasie.
En dan verklaren ze hem zot.

‘Maak het de wereld bekend!
Dames en heren, voor u staat de nieuwe Don Quichot!
We vermorzelen de ouwe!’

Brent Vandecraen (19) bewerkte het originele verhaal van Miguel de Cervantes van de dolende ridder DON QUICHOT en schreef zijn verhaal. Het verhaal van een jongen met een beperking die vecht tegen deze wereld waarin hij straks onbestaanbaar zal zijn. Over het verlangen naar liefde als je leeft met een beperking. Over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om liefde, een kreet voor menselijkheid.

Brent droomt er al jaren van om acteur te worden, maar zat gevangen in het buitengewoon onderwijs, zijn rolstoel en looprek. Tot hij kennismaakte met Stefan Perceval, wat uitmondde in 33 solovoorstellingen van ‘Wortel van glas’ en de lopende reeks ‘Henry V’ met HETGEVOLG. Brent is ondertussen in dienst bij HETGEVOLG, via het GTB-traject dat mensen met een arbeidshandicap ondersteunt in hun zoektocht naar werk.

Eugenia Quarshie (17) droomt er ook al jaren van om actrice te worden en kwam zes jaar geleden uit Ghana naar Turnhout. Ze volgt Zorg bij het CVO Noorderkempen en sloot zich aan bij Dun Velleke, de groep acteurs van T’ANtWOORD, de vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting. Later maakte ze bij HETGEVOLG de indrukwekkende monoloog Eugenia’s wereld’.

Ehsan Rahimi Tembi (43) had een theatercarrière van 27 jaar in Iran toen hij als politiek vluchteling in ons land en HETGEVOLG belandde. Hij werkte hier 18 maanden via de wettelijke maatregel artikel 60, maakte het wondermooie ZOOO en hielp mee aan verschillende projecten. Ondertussen is hij een HETGEVOLG-antenne opgestart in Geel waar hij workshops geeft om mensen via de kunsten toe te leiden naar de arbeidsmarkt.

Spel: Brent Vandecraen en Eugenia Quarshie
Regie: Stefan Perceval
Fotografie: Kris Dewitte

schoolvoorstellingen