De Wondere Pluim

De Wondere Pluim is een creatief schrijfproject voor lagere schoolkinderen, georganiseerd door HETGEVOLG, de stad Turnhout en De Veerman.

Het was een allochtone moeder uit een school in Antwerpen die in 2002 het idee opperde om het literaire gebeuren bij kinderen – en zeker bij kinderen met een andere moedertaal – te stimuleren. De Wondere Pluim startte dat jaar in één school en deinde al snel uit naar andere scholen. Ondertussen zijn er in Antwerpen jaarlijks zo’n 4.000 kinderen die met veel plezier een wonderlijk verhaal schrijven. Kinderen van 6 tot 12 jaar, afkomstig uit alle windstreken.

HETGEVOLG vond dit zo’n schoon gebeuren, dat wij dit in 2015 ook in Turnhout zijn opgestart. En ook hier schrijven alle kinderen met veel enthousiasme, fantasie en wonderlijke gedachten fantastische verhalen. En lezen ouders met grote ogen, open mond en kippenvel deze wonderlijke schrijfsels.

HETGEVOLG bundelt de leukste of meest ontroerende verhalen in een Wondere Pluimboek en geeft een groot Pluimfeest voor alle schrijvende kinderen en hun ouders.

Op dit Pluimfeest worden De Wondere Pluimen uitgereikt en lezen ouders voor uit het boek aan ieder die het horen wil.

Benieuwd naar de verhalen van onze Turnhoutse kinderen? Het Wondere Pluimboek is te bestellen via info@hetgevolg.be

Meer over de wondere pluim: www.dewonderepluim.be