De Wondere Pluim aan zee

ღENBRIEF HETGEVOLG

Vanuit HETGEVOLG en kunstenorganisatie De Veerman hebben we dit jaar het literaire project De Wondere Pluim georganiseerd in Oostende.
De Wondere Pluim is 18 jaar geleden ontstaan in Antwerpen en wil zo veel mogelijk lagereschoolkinderen goesting doen krijgen in schrijven en hun ouders, grootouders, nonkel en tantes goesting doen krijgen om hun verhalen te lezen.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar, uit alle windstreken van onze wereldbol.
In Antwerpen, Maasmechelen, Hasselt en Turnhout heeft dit de afgelopen jaren een schat aan verhalen opgeleverd die een mooie inkijk geven in de grote culturele rijkdom van de kinderwereld.

Dit jaar Oostende dus, als pilootproject.
Amai.
De Wondere Pluim schoot in de vruchtbare grond van de freinetschool de Zonnebloem onmiddellijk wortel en deed ook hier wat hij ieder jaar in zo veel andere Vlaamse scholen veroorzaakt: een golf van ontroering om zo veel schoonheid dat uit die geconcentreerde kindervingers komt gevloeid.
Ook hier waren het bijzondere cadeaus dat de volwassenen te lezen kregen.

Goede hartenvriend,

Wie schrijft, die blijft.
Daarom heeft de 15-koppige ouderjury van de Zonnebloem 32 verhalen geselecteerd die we in een prachtig vormgegeven boekje hebben gebundeld.
En omdat wij tijdens deze coronatijden geen afsluitend slotfeest konden organiseren, hebben onze trouwe acteurs de 32 verhalen voorgelezen en ‘in hun kot’ gefilmd. Muzikant Kris Auwers heeft vier songs geschreven, geïnspireerd op de verhalen.