BLIJVEN VERTELLEN
OVER DE BERGEN EN DE ZEE

ღENBRIEF HETGEVOLG

 

Goede hartenvriend,

Diegenen die het hebben gelezen, willen het zien.
Diegenen die het hebben gezien, willen het nog eens zien.

Het verhaal van Qadir, die met knikkers speelde omdat vliegers voor de rijken waren.
Die in Afghanistan tussen de oorlogen door kind was, opgroeide en van zijn vader leerde dat je niet op de grond mag stampen als de slang onder het zand zit.
Die uiteindelijk het besluit nam om met vrouw en kinderen te vluchten en maandenlang onderweg was, tot … “In het water liggen allemaal dode mensen. Dit moet Europa zijn.”
Die drie keer is afgewezen en na vier jaar eindelijk erkend werd.
Wiens verhaal auteur Stefan Hertmans, minister Beke en vele mensen in hun pen deed kruipen om te vertellen hoe het hen had geraakt.

Dit verhaal dus, De knikkers van Qadir, speelt volgende zondag, 11 april, op Podium 19, de tijdelijke cultuurzender, om 16 u 45.

Goede hartenvriend,
Qadir is een schuilnaam, want hij is nog steeds beducht voor de Taliban.
Omdat hij een Hazara is.
Hazara hebben niet veel woorden nodig om de waarheid te zeggen.
Wil u ze horen, de waarheid?
HETGEVOLG brengt ze, onverbloemd en beklijvend.

ღelijke groeten
HETGEVOLG

Voorstelling geproduceerd door HETGEVOLG in samenwerking met Uitgeverij Lannoo en de auteurs Leo Bormans en Qadir Nadery. De theatertekst is gebaseerd op het boek De knikkers van Qadir. Het waargebeurde verhaal van een vader op de vlucht (ISBN 978 94 014 69661) © 2020.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.