ZOOks

Reserveer uw kaart voor de animatiefilm ‘ZOOks’ op 14 februari om 14u in HETGEVOLG door op de knop de klikken.
Prijs per ticket: 7€
Voor schoolgroepen: 4€ pp

In een wereld waar de mens volledig gescheiden leeft van de natuur, kijkt Koning Ferdinand er samen met zijn Bureau voor Natuur Controle (BNC) streng op toe dat alles wat natuur is gehaat en gevreesd wordt door de ganse stad. Het ondergronds verzet beraamt een strijdplan, maar wanneer Marjolein, een dierenarts van de voormalige zoo, niet terugkeert van een missie in het verboden woud, gaan de poppen aan het dansen. Haar tienerdochter Robin gaat op zoek naar de ware toedracht achter haar verdwijning, het BNC houdt een klopjacht op het verzet, en een wilde jongen duikt op aan de rand van het woud. Ze komen allemaal terecht in een spannend avontuur, waarbij elke seconde telt.

ZOOks is een Vlaamse animatiefilm (6+) van Kristoff en Dimitri Leue. Hij werd gemaakt op basis van rotoscopie, een traditionele 2D animatietechniek waarbij het verhaal eerst helemaal wordt gefilmd – met échte acteurs – en nadien actie per actie met de hand wordt getekend. ZOOks stelt je dan ook voor aan de tekenfilmfiguren van heel wat bekende gezichten!

Cast:
Cyril Bielen, Warre Borgmans, Frank Focketyn, Wim Helsen, Wouter Hendrickx, Daisy Ip, Mona Lahousse, Glenn-Scott Peij, Tine Reymer, Matteo Simoni en Martha Vercauteren.

ZOOks is een productie van Potemkino, in co-productie met SANCTA, The Fridge en VRT/Ketnet.
ZOOks werd gemaakt met de steun van BNP Paribas Fortis Film Finance, VAF/Flanders Film and Media Funds, Screen.Brussels en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.