DON QUICHOT 14+

Brent (18) bewerkte het verhaal van de dolende ridder DON QUICHOT en schreef zijn verhaal. Het verhaal van een jongen met een beperking die vecht tegen deze wereld waarin hij straks onbestaanbaar zal zijn. Over het verlangen naar liefde als je leeft met een beperking. Over de zoektocht naar het geloof in jezelf. Een schreeuw om liefde, een kreet voor menselijkheid.

Brent Vandecraen (18) droomt er al jaren van om acteur te worden, maar zat gevangen in het buitengewoon onderwijs, zijn rolstoel en looprek. Tot hij kennismaakte met Stefan Perceval, wat uitmondde in 33 solovoorstellingen van ‘Wortel van glas’ en de lopende reeks ‘Henry V’ met HETGEVOLG. Brent is ondertussen in dienst bij HETGEVOLG, via het GTB-traject dat mensen met een arbeidshandicap ondersteunt in hun zoektocht naar werk.

Eugenia Quarshie (17) droomt er ook al jaren van om actrice te worden en kwam zes jaar geleden uit Ghana naar Turnhout. Ze volgt Zorg bij het CVO Noorderkempen en sloot zich aan bij Dun Velleke, de groep acteurs van T’ANtWOORD, de vereniging tegen armoede en sociale uitsluiting. Later maakte ze bij HETGEVOLG de indrukwekkende monoloog ‘Eugenia’s wereld’.

Ehsan Rahimi Tembi (43) had een theatercarrière van 27 jaar in Iran toen hij als politiek vluchteling in ons land en HETGEVOLG belandde. Hij werkte hier 18 maanden via de wettelijke maatregel artikel 60, maakte het wondermooie ZOOO en hielp mee aan verschillende projecten. Ondertussen is hij een HETGEVOLG-antenne opgestart in Geel waar hij workshops geeft om mensen via de kunsten toe te leiden naar de arbeidsmarkt.

Liefde is een schaduw.

De waarheid is het enige wat een mens nodig heeft.
Maar in het hoofd van Don Quichot niet.
Zijn waarheid is anders.
Zijn waarheid is Dulcinea.
Voor haar krabbelt hij recht na elke verloren slag.
Voor haar vecht hij met zijn fantasie.
En dan verklaren ze hem zot.

‘Maak het de wereld bekend!
Dames en heren, voor u staat de nieuwe Don Quichot!
We vermorzelen de ouwe!’

Onder leiding van de huisschrijver van HETGEVOLG Gert – Jan Janssens bewerkte Brent Vandecraen het originele verhaal van Miguel de Cervantes van de dolende ridder naar een verhaal over wat je nodig hebt om normaal te zijn in deze wereld. Over het gemis naar liefde als je leeft met een beperking.
Spel: Brent Vandecraen en Eugenia Quarshie
Regie: Stefan Perceval
Fotografie: Kris Dewitte

Te zien van oktober ’17 tot eind januari ’18

Brent liep een hersenletsel op bij zijn geboorte en zit in een rolstoel, maar hij koestert ook een bijzondere passie voor theater. Als hij op het podium staat, blaast hij iedereen van zijn sokken. Eerder speelde hij meer dan 33 keer de solovoorstelling, WORTEL VAN GLAS en speelde hij mee in HENRY V van HETGEVOLG.

Eugenia is zeventien is ze en ze wil actrice worden. Zes jaar geleden is ze hier aangekomen, uit Ghana. Ze volgt deeltijds onderwijs, verzorging. En ze werkt in een bejaardentehuis. Ze doet dat graag.Maar toch … actrice. Liefst een wereldberoemde. EUGENIA in grote neonletters en duizenden fans. Haar solovoorstelling onder de vleugels van HETGEVOLG gooide direct hoge ogen. Tom Lanoye zei hierover;” die zou ik nooit meer laten gaan.”.

don_quichot_0375kdon_quichot_0377kdon_quichot_0425kdon_quichot_0426kdon_quichot_0446kdon_quichot_0486kdon_quichot_0500kdon_quichot_0514kdon_quichot_0521k

Dinsdag 23 januari: (schoolvoorstelling) CC De Weft, Geel
Woensdag 24 januari: (schoolvoorstelling) CC De Werft, Geel
Woensdag 24 januari: CC De Weft, Geel
Vrijdag 26 januari: CC De Adelberg, Lommel

Dinsdag 30 januari: (schoolvoorstelling) CC Tervuren

Woensdag 7 februari: CC Tielt

Woensdag 21 februari: (schoolvoorstelling) Cultuurhuis De Leest, Izegem
Woensdag 21 februari: Cultuurhuis De Leest, Izegem

Zat 24 februari GC Brecht